Posiłki dla uczniów są przygotowywane i wydawane w stołówce Przedszkola nr 351 im. Wandy Chotomskiej przy ul. E. Warchałowskiego 4.
Ze względu na wielkość placówki przedszkolnej i szkolnej, nie przyjmujemy zgłoszeń z wykluczeniami żywieniowymi dzieci. Wyjątkiem jest dieta bezmleczna. Jeżeli są dzieci ze specjalnymi dietami. jest możliwość podgrzania własnych posiłków na kuchni.
Cena posiłku
zestaw obiadowy (zupa, danie główne, deser) – 8,00 zł
!! WAŻNE !!
Od 1 września 2024 r. zgodnie z zarządzeniem Dyrektora DBFO Ursynów m.st. Warszawy z 22 stycznia 2024 r. w sprawie wprowadzenia regulaminu windykacji należności, od dnia 1 września 2024 r. szkoła jest zobowiązana naliczać odsetki (11,25% w skali roku) od nieterminowych płatności z tytułu opłaty żywienie.
Rozliczenia i odwoływanie obiadów jest wykonywane w aplikacji iKuchnia.
iKuchnia jest wirtualną platformą, która współpracuje ze SP323. Dzięki niej można odwołać zamówiony posiłeki i zapłacić za nie online. Serwis skonstruowany jest w prosty i przejrzysty sposób, a jego obsługa jest przyjazna dla użytkownika. W razie jakichkolwiek problemów i pytań, służymy pomocą: e-mail: ikuchnia@ikuchnia.com.pl
Odwołania
Istnieje możliwość odwołania posiłku najpóźniej do godziny 8.30 danego dnia w aplikacji iKuchnia.
- Rejestracja
Aby zarejestrować się do serwisu, należy wejść w odpowiedni link:https://ikuchnia.com.pl/panel/sp323_0_1
a następnie wypełnić kolejno wszystkie pola i zatwierdzić przyciskiem “Zapisz”. Jeśli wszystkie pola zostały poprawnie uzupełnione, na Państwa adres e-mail zostanie wysłana automatyczna wiadomość. W jej treści znajduje się link, w który należy wejść, aby w pełni aktywować konto w platformie iKuchnia. Często zdarza się, że wiadomości od serwisu iKuchnia trafiają do folderu SPAM w skrzynkach pocztowych. Jeśli wiadomość od nas do Państwa nie dotarła, prosimy o sprawdzenie tego folderu.
- Płatności
Aby zapłacić za posiłek należy:
① wybrać zakładkę “Saldo”, a następnie zatwierdzić przyciskiem “Zapłać”
② wybrać jedną z dwóch opcji:
a) “Zapłać online” w przypadku płatności poprzez AutoPay (w tej opcji naliczana jest opłata w wys. ok. 1,9% wartości przelewu)
b) “Zapłać” w przypadku przelewu tradycyjnego – dane do przelewu wyświetlą się na dole strony. - Założenie konta dla więcej niż jednego ucznia, przełączanie się pomiędzy kontami uczniów (Dotyczy tylko budynku przy Warchałowskiego 4 – nie ma możliwości połączenia kont dla posiłków wydawanych w bud. Hirszfelda 11 i Warchałowskiego 4).
Należy założyć konto dla pierwszego ucznia zgodnie z wskazówkami z punktu 1. Następnie się zalogować na konto i wybrać opcję „Dodaj dziecko” i wypełnić ponownie formularz rejestracji i zatwierdzić. Konto kolejnego ucznia zostanie powiązane z pierwszym kontem.
W celu przełączenia się między kontami, należy wybrać „Zmień konto” i wybrać konto ucznia do zarządzania posiłkami, wybór dokonuje się pop rzez kliknięcie „Wybierz”Dostęp do panelu rodzica/opiekuna
(opłacenie i odwoływanie obiadów) :
https://ikuchnia.com.pl/panel/index.php
Informacji o rozliczaniach udziela sekretariat SP323 w budynku przy
ul. Warchałowskiego 4, dedykowany adres maila: obiady.sp323@eduwarszawa.pl
/odwołania obiadów tylko w aplikacji iKuchnia/
Dane operatora systemu:
iKuchnia
ul. Umińskiego 18/10 03-984 Warszawa
NIP 5222971706 REGON 362272844
PLIKI DO POBRANIA:
Zasady płatności_posilki_2024_25 05.09.24 1
OBIADY oświadczenie rodziców żywienie przy Warchałowskiego
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
- Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne. 2. Skorupiaki 3. Jaja 4. Ryby 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) 6. Soja 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) 8. Orzechy: migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje, makadamia 9. Seler 10. Gorczyca 11. Nasiona sezamu 12. Dwutlenki siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców 13. Łubin 14. Mięczaki i produkty pochodne